Parkeren in Hoorn

Komt u met de auto naar Hoorn? Over parkeren hoeft u zich geen zorgen te maken! Vergeleken met veel andere steden zijn de tarieven gunstig en er zijn voldoende parkeermogelijkheden voor lang, middellang en kort parkeren. Bij een aantal parkeergelegenheden kunt u uw auto zelfs gratis kwijt! Ook makkelijk; bij alle parkeergelegenheden kunt u met uw pinpas betalen. Uiteraard zijn er speciale voorzieningen en vergunningen voor binnenstadsbewoners, zakelijk belanghebbenden en gehandicapten.

Gratis parkeren & blauwe zones
In de parkeergarage ’t Jeudje en in de parkeergarage van schouwburg Het Park kunt u tot 12 uur ‘s ochtends gratis parkeren! Deze parkeergarages liggen op slechts enkele honderden meters van de bruisende Hoornse Straatjes in het oostelijke gedeelte van het Hoornse centrum.

Hoorn kent ook enkele blauwe zones, waar u gratis kunt parkeren door gebruik te maken van de blauwe parkeerschijf. De blauwe zones vindt u bij de winkelcentra De Grote Beer en Kersenboogerd, bij het stadhuis aan de Nieuwe Steen, een deel van de Koepoortsweg, Dampten (omgeving Keern), Loniusstraat, Willem Barentzstraat, Wihelminalaan, de Boelisstraat en de Pater Bleijsstraat.

Kort parkeren
In Hoorn kunt u pal bij de winkels kort parkeren. Midden in het centrum vindt u parkeerplaatsen op onder andere de Veemarkt, het Gouw, de Gedempte Turfhaven en het Breed. U bevindt zich dan direct in het gezellige winkelgebied!
Kosten: € 3,00 per uur en er mag niet langer dan 2 uur geparkeerd worden.

Middellang parkeren
Wilt u niet de hele dag parkeren, maar wel langer dan 2 uur? Dat kan het beste aan de Westerdijk, Lambert Meliszweg, de Vale Hen en de Noorderveemarkt.
Kosten: € 1,90 per uur en maximaal € 9,50 per dag.

Lang parkeren
Wilt u lang parkeren? Dat kan uitstekend op het Transferium, het Pelmolenpad, de RAC-locatie (Johan Messchaertstraat) en op het achterste deel van het Visserseiland.
Kosten: € 2,70 voor een dag of een gedeelte van een dag. 

© 2020 - De Hoornse Straatjes